Impact of ascorbic acid on the level of anthocyanins and polyphenols in aronia juice during heat treatment

This study examines the effects of 1% ascorbic acid and varying heat treatments (60°C and 80°C) on total anthocyanin content (TAC), total phenolic content (TPC), and antioxidant capacity (FRAP) in Aronia juice. The results show that ascorbic acid and temperature had minimal impact on total anthocyan...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Hamaidia Meriem Serine
Máté Mónika
Friedrich-Ivanics Judit
Kalamár Nikolett
Ladányi Márta
Szalóki-Dorkó Lilla
Testületi szerző: 30th International Symposium on Analytical and Environmental Problems
Dokumentumtípus: Könyv része
Megjelent: University of Szeged Szeged 2024
Sorozat:Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems 30
Kulcsszavak:Élelmiszerkémia, Élelmiszeripari technológia
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/85736

Hasonló tételek