Impact of ascorbic acid on the level of anthocyanins and polyphenols in aronia juice during heat treatment
This study examines the effects of 1% ascorbic acid and varying heat treatments (60°C and 80°C) on total anthocyanin content (TAC), total phenolic content (TPC), and antioxidant capacity (FRAP) in Aronia juice. The results show that ascorbic acid and temperature had minimal impact on total anthocyan...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Hamaidia Meriem Serine Máté Mónika Friedrich-Ivanics Judit Kalamár Nikolett Ladányi Márta Szalóki-Dorkó Lilla |
---|---|
Testületi szerző: | 30th International Symposium on Analytical and Environmental Problems |
Dokumentumtípus: | Könyv része |
Megjelent: |
University of Szeged
Szeged
2024
|
Sorozat: | Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems
30 |
Kulcsszavak: | Élelmiszerkémia, Élelmiszeripari technológia |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/85736 |
Hasonló tételek
-
Impact of grapefruit sees extract (GSE) on bioactive compounds of aronia juice during heat treatment [abstract] /
Szerző: Hamaidia Meriem Serine, et al.
Megjelent: (2023) -
Extraction of polyphenol compounds from chokeberry (Aronia melanocarpa (Michx)) pomace using methanol and acetone at different conditions
Szerző: Kavela Efaishe, et al.
Megjelent: (2022) -
Thermal degradation of anthocyanin in blueberry juice as affected by sucrose and vitamin C [abstract] /
Szerző: Sulejmani Nisa, et al.
Megjelent: (2024) -
Evaluation of extraction methods of Galicjanka chokeberry pomace on the anthocyanins and antioxidant capacity
Szerző: Kavela Efaishe, et al.
Megjelent: (2024) -
The impact of lactic acid and ascorbic acid mixture on quality parameters of wild boar meat [abstract] /
Szerző: Enkhbold Munkhnasan, et al.
Megjelent: (2023)