Awareness of lactose-free products and pro-, pre- and synbiotics among consumers

In our article, the extent of consumer awareness related to lactose intolerance and the consumption of lactose-free products is examined from the perspective of the development of milk-based lactose-free products. The survey was conducted with in-person questionnaire interviews, in which we inquired...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Szabó Erika
Ózsvári László
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. Budapest 2020
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 66
Kulcsszavak:Fogyasztói magatartás, Laktóz intolerancia, Laktózmentes termékek, Probiotikumok, Prebiotikumok, Szinbiotikumok, Élelmiszervizsgálat
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/82156
LEADER 01794nab a2200241 i 4500
001 acta82156
005 20231009090803.0
008 231009s2020 hu o 0|| eng d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a eng 
100 1 |a Szabó Erika 
245 1 0 |a Awareness of lactose-free products and pro-, pre- and synbiotics among consumers  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Szabó Erika 
260 |a WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.  |b Budapest  |c 2020 
300 |a 18-25 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 66 
520 3 |a In our article, the extent of consumer awareness related to lactose intolerance and the consumption of lactose-free products is examined from the perspective of the development of milk-based lactose-free products. The survey was conducted with in-person questionnaire interviews, in which we inquired, among other things, how well consumers are aware of the symptoms of lactose intolerance, its treatment options, as well as how much they know about products that support the intestinal flora (pro-, pre- and synbiotics), which can help digestion. This provides useful information about the potential range of consumers and can also contribute to the successful planning of product marketing. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Fogyasztói magatartás, Laktóz intolerancia, Laktózmentes termékek, Probiotikumok, Prebiotikumok, Szinbiotikumok, Élelmiszervizsgálat 
700 0 1 |a Ózsvári László  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/82156/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2020_ksz_01_018-025.pdf  |z Dokumentum-elérés