Sorozatvizsgálatokhoz alkalmas eljárás lipoidok és lipoidfrakciók gyors metilészterezésére

Verfasser arbeiteten eine vereinfachte Methode zur Darstellung der Fettsäure-Methylester aus, welche zur gaschromatographischen Analyse der Fettsäuren-Zusammensetzung verschiedener Lipoidfraktionen benötigt werden. Mit Hilfe dieser Methode können die Ester ohne Eluierung der vermittels Schichtenchro...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Szőke Katalin
Krámer Magda
Lindner Károly
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: 1964
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 10 No. 7-8
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer Megjegyzések: Bibliogr.: 159. p. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/82115
LEADER 02351nab a2200289 i 4500
001 acta82115
005 20231006124248.0
008 231006s1964 hu o 0|| hun d
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
041 |a fre 
041 |a rus 
100 1 |a Szőke Katalin 
245 1 0 |a Sorozatvizsgálatokhoz alkalmas eljárás lipoidok és lipoidfrakciók gyors metilészterezésére  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Szőke Katalin 
260 |c 1964 
300 |a 196-199 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 10 No. 7-8 
520 3 |a Verfasser arbeiteten eine vereinfachte Methode zur Darstellung der Fettsäure-Methylester aus, welche zur gaschromatographischen Analyse der Fettsäuren-Zusammensetzung verschiedener Lipoidfraktionen benötigt werden. Mit Hilfe dieser Methode können die Ester ohne Eluierung der vermittels Schichtenchromatographie getrennten Lipoidfraktionen serienweise binnen ungefähr 45 Minuten dargestellt werden. A simplified method was evolved for the preparation of the methylates of fatty acids required in the gas chromatographic analysis of the fatty acid composition of the various lipid fractions. On applying the described method, the methylates can be prepared in a serial operation in 45 minutes, without the elution of the lipid fractions separated by layer chromatography. Les auteurs ont élaboré une méthode simplifiée pour la préparation des éters méthyliques des acides gras qui sont nécessaires pour l’analyse chromatographique gazeuse des acides gras des diverses fractions lipoídes. A Pacidé de la méthode décrite les éters peuvent étre préparés en série en 45 minutes environ sans eluation des fractions de lipoídes séparées par le procédé chromatographique. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer Megjegyzések: Bibliogr.: 159. p. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven 
700 0 1 |a Krámer Magda  |e aut 
700 0 1 |a Lindner Károly  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/82115/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1964_07-08_196-199.pdf  |z Dokumentum-elérés