Mikrobák zsírbontásának vizsgálata szilárd táptalajon
Auf einem, eine Fettemulsion enthaltenden Nähragar rufen die Mikroorganismen zuerst ein Durchscheinendwerden des Nährbodens, später eine Trübung des die Kolonie umgebenden Hofes hervor. Der Nährboden eignet sich zur Untersuchung einiger Bakterienteststämme, sowie zur Keimzählung. Versuche hinsichtli...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Bíró Géza Szántó Sándor Forrás Zsuzsanna |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
1964
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
10 No. 5-6 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/82107 |
Hasonló tételek
-
Penészek zsírbontásának vizsgálata
Szerző: Bíró Géza
Megjelent: (1961) -
Hidegtűrő mikróbák jelentősége tengeri eredetű termékek romlásában
Szerző: Nikodemusz István, et al.
Megjelent: (1973) -
Szilárd és kvázi szilárd (plasztikus-elasztikus) élelmiszerek reológiai vizsgálata
Szerző: Szalay Lajos, et al.
Megjelent: (1969) -
Szilárd élelmiszerek állományváltozásainak vizsgálata, különös tekintettel a besugárzott élelmiszerekre
Szerző: Farkas József
Megjelent: (1971) -
Hazai borok aminósavtartalmának papírkromatográfiás vizsgálata
Szerző: Lásztity Radomir, et al.
Megjelent: (1961)