Keverékzsiradékok minősítési problémái

Die Verfasser prüften die Nachweismöglichkeiten von Mischungen in verschiedenem Verhältnis des Schweinefetts und der Sonnenblumenöle. Auf Grund ihrer Untersuchungen schlagen sie solche rasche und verlässliche Methoden vor, die in qualitativer, wie auch quantitativer Hinsicht in Betriebslaboratorien...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Monori Sándor
Szakály József
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: 1964
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 10 No. 3-4
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszervizsgálat - minőség
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/82102
LEADER 02106nab a2200277 i 4500
001 acta82102
005 20231006111454.0
008 231006s1964 hu o 0|| hun d
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
041 |a fre 
041 |a rus 
100 1 |a Monori Sándor 
245 1 0 |a Keverékzsiradékok minősítési problémái  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Monori Sándor 
260 |c 1964 
300 |a 90-99 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 10 No. 3-4 
520 3 |a Die Verfasser prüften die Nachweismöglichkeiten von Mischungen in verschiedenem Verhältnis des Schweinefetts und der Sonnenblumenöle. Auf Grund ihrer Untersuchungen schlagen sie solche rasche und verlässliche Methoden vor, die in qualitativer, wie auch quantitativer Hinsicht in Betriebslaboratorien angewendet werden können. The possibilities of the detection of the components in mixtures of various ratio of pig fat and sunflower oil by physical, chemical and physico-chemical methods were investigated. On the basis of the obtained experiences, the use of such quick and reliable methods is suggested which can also be applied in plant laboratories both from a qualitative and a quantitative aspect. Les auteurs ont étudié les possibilités de détection dans des mélanges de saindoux et d’huile de tournesol de différentes proportions par des méthodes physiques, chimiques et physicochimiques. Sur la base de leurs essais ils préConisent l’emploi de méthodes rapides et sures que l’on peut aussi employer dans les laboratoires des usines aussi bien au point de vue qualitatif que quantitatif. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszervizsgálat - minőség 
700 0 1 |a Szakály József  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/82102/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1964_03-04_090-099.pdf  |z Dokumentum-elérés