Húskészítmények nitrittartalmának meghatározása gyors módszerrel
Zur Bestimmung des Nitritgehaltes von Fleischwaren empfehlen die Verfasser folgende rasche Grenzwertmethode: In Anwesenheit von Nitriten gibt die essigsaure Lösung von Sulfanilsäure und Alpha-Naphtylamin eine rosenrote Färbung. Die Farbintensität hängt vom Nitritgehalt ab. Mit Hilfe einer auf bestim...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Ojtózy Kristófné Csehi Gabriella |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Műszaki Könyvkiadó
Budapest
1962
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
8 No. 5-6 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81991 |
Hasonló tételek
-
Húskészítmények keményítőtartalmának meghatározására alkalmas módszerek
Szerző: Ojtózy Kristófné
Megjelent: (1966) -
Húskészítmények kötőszöveti fehérjetartalmának vizsgálata
Szerző: Ojtózy Kristófné
Megjelent: (1970) -
Májas készítmények keményítő és glikogén tartalmának meghatározása
Szerző: Ojtózy Kristófné
Megjelent: (1966) -
Premixek Oxytetracyclin tartalmának meghatározása gyors módszerrel
Szerző: Ősz Józsefné
Megjelent: (1977) -
Hús és húskészítmények kötőszövettartalmának meghatározása hidroxiprolintartalmuk alapján
Szerző: Szeredy Ida
Megjelent: (1970)