Vanillin és bourbonal megkülönböztetése papiros kromatográfiás módszerrel
Zum Nachweis von Vanillin und B ourbonal nebeneinander (in V anillinzucker un d anderen lebensm ittelindustriellen P rodukten) ist die p ap ierchrom atographische M ethode vo rteilh aft anw endbar. Die Flecke des alkoholischen E x tra k te s der zu prüfenden S ubstanzen au f F ilterpapier W h atm an...
Elmentve itt :
Szerző: | Ravasz László |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Műszaki Könyvkiadó
Budapest
1958
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
4 No. 7-8 |
Kulcsszavak: | Papírkromatográfia, Kromatográfia - módszer, Élelmiszervizsgálat - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81798 |
Hasonló tételek
-
Vanillin és burbonál meghatározása cukorkákban spektrofotometriás módszerrel
Szerző: Ravasz László
Megjelent: (1967) -
Vanillin ultraibolya spektrofotometriás meghatározása
Szerző: Hajdú Károlyné
Megjelent: (1986) -
Diabetikus készítmények szénhidráttartalmának vizsgálata vékonyréteg kromatográfiás-spektrofotometriás módszerrel
Szerző: Tekes Lajosné, et al.
Megjelent: (1979) -
Tetrametil - tiuram - diszulfid hatóanyagú csávázószerek maradékának szemikvantitatív meghatározása vékonyréteg kromatográfiás módszerrel
Szerző: Molnár Pál, et al.
Megjelent: (1968) -
Különböző állatfajok májának megkülönböztetése ásványi összetétel alapján
Szerző: Örsi Ferenc, et al.
Megjelent: (1997)