Élelmiszerek természetes ólomtartalmának és ólomszennyezettségének meghatározása
Die sich auf das vom „Analytical Methods Committee'’ (13) empfohlene Verfahren gründende Methode ermöglicht die Bestimmung von Blei aus 1 —10 g Trockensubstanz auch in Gegenwart von störenden Substanzen. Prinzip der Methode: trockene Veraschung, Extrahierung des Bleis aus saurem Medium m ittels...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Sándi Emil Pintér Margit L. Huszár Veronika |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Műszaki Könyvkiadó
Budapest
1957
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
3 No. 3-4 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81750 |
Hasonló tételek
-
Egyes fokhagymatartalmú élelmiszerek hatóanyagtartalmának meghatározása
Szerző: Örsi Ferenc
Megjelent: (1976) -
Élelmiszerek nitráttartalmának meghatározása különféle módszerekkel
Szerző: Varga Béláné, et al.
Megjelent: (1994) -
Élelmiszerek kloridtartalmának merkurimetriás meghatározása potenciometriás végpontméréssel
Szerző: Dömsödi Ferenc, et al.
Megjelent: (1973) -
Élelmiszerek vitamintartalmának meghatározása nagynyomású folyadékkromatográfiával (HPLC)
Szerző: Bognár Antal, et al.
Megjelent: (1986) -
Kis alkoholtartalmú élelmiszerek etil-alkoholtartalmának meghatározása
Szerző: Nagy Tiborné, et al.
Megjelent: (1981)