Enterokokkusz okozta ételmérgezés
Verzehrung von tiefgekühlten Schweineschmorfleisch mit Enterococcus verunreinigt verursachte in mehreren Speisesälen eine Lebensmittelvergiftung. Undzwar trat bei entsprechender Wärmebehandlung des Schmorfleisches keine Erkrankung zutage, dieselbe erfolgte jedoch, wo eine solche nicht angewendet wur...
Elmentve itt :
Szerző: | Báthory Pál |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Műszaki Könyvkiadó
Budapest
1957
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
3 No. 1-2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia, Élelmiszer-higiénia, Ételmérgezés |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81739 |
Hasonló tételek
-
Salmonella okozta fertőzések
Szerző: Báthory Pál
Megjelent: (1967) -
Budapest Fővárosi Közegészségügyi-Járványügyi Állomás 10 éves fennállásásnak évfordulója
Szerző: Báthory Pál
Megjelent: (1963) -
Az élelmiszerek mikrobiológiai tisztaságának jelentőségéről
Szerző: Báthory Pál
Megjelent: (1956) -
Polónyi Pál emlékezetére, 1897-1956
Szerző: Báthory Pál
Megjelent: (1956) -
Élelmiszerek egészségügyi mikrobiológiai ellenőrzésének fejlődése és feladatai
Szerző: Báthory Pál, et al.
Megjelent: (1958)