Zsírok propilgalláttartalma mint jelzőanyag és az alkilgallátok néhány egyszerű kimutatási eljárása zsírokban és olajokban
Der Nachweis von zu Fetten und ölen zugefügten Alkylgallaten erfolgt am einfachsten und dabei mit genügender Empfindlichkeit vermittels konzentriertem Ammoniaks. Die auftretende rosenrote Färbung tritt noch empfindlicher zutage, wenn das Ammoniak womöglich von dem Fett oder Öl getrennt wird undzwar...
Elmentve itt :
Szerző: | Kieselbach Gyula |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Műszaki Könyvkiadó
Budapest
1957
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
3 No. 1-2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81738 |
Hasonló tételek
-
Étkezési zsírok reológiai vizsgálata II. konzisztencia vizsgálata különböző hőmérsékleteken /
Szerző: Lásztity Radomir, et al.
Megjelent: (1964) -
Étkezési zsírok reológiai vizsgálata I. bevezetés, elméleti megfontolások, vizsgálati módszerek /
Szerző: Lásztity Radomir, et al.
Megjelent: (1963) -
Újabb adatok a zsírok acetilkloridos víztartalom meghatározására vonatkozóan más vizsgálati módszerrel való összehasonlítás alapján
Szerző: Lóránt Béla
Megjelent: (1963) -
Zsírok és olajok
Szerző: Balla Erzsébet
Megjelent: (1959) -
Egyszerű numerikus módszer alkalmazása a műszaki mechanika oktatásában [absztrakt] /
Szerző: Bíró István
Megjelent: (2023)