Új módszer szójaliszt kimutatására a búza- és rozsliszt mellett - Lásztity Radomir (1956)
A szerző a szója, illetve rozs- és búzaliszt összlúgossága közötti nagy eltérés alapján új módszert dolgozott ki szójaliszt kim utatására búza- és rozsliszt mellett. A módszer alkalmas szójaliszt kim utatására búza- és rozslisztből készült száraztésztákban és kenyérben is. Auf Grund der sich in der Gesamtalkalität von Weizen-, Roggenund Sojamehl zeigenden grossen Abweichung, arbeitete der Verfasser eine neue Methode für Bestimmung von Sojamehl neben Weizen- und Roggenmehl aus. Die Methode ist gebrauchsfähig auch für Bestimmung von Sojamehl in Teigwaren und in Weizen- und Roggenbrot.
Keywords: Műszaki és technológiai tudományok; Egyéb műszaki tudományok és technológiák; Élelmiszer és italfélék