Előzetes színkompenzáció alkalmazása színes oldatok színátcsapásos titrálásánál

A szerző előzetes színkompenzáció elvének bevezetését dolgozta ki színes oldatok térfogatos színátcsapásos analízisére. Az aszkorbinsav 2,6 - diklórfenolindofenolos meghatározása szín es növényi kivonatokból előzetes színkompenzáció mellett ± 3 százalék hibahatáron belül végrehajtható. Der Verfasser...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Lindner Károly
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Műszaki Könyvkiadó Budapest 1955
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 1 No. 3-4
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/81667
LEADER 01612nab a2200241 i 4500
001 acta81667
005 20230922101240.0
008 230922s1955 hu o 0|| hun d
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a ger 
041 |a rus 
100 1 |a Lindner Károly 
245 1 0 |a Előzetes színkompenzáció alkalmazása színes oldatok színátcsapásos titrálásánál  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Lindner Károly 
260 |a Műszaki Könyvkiadó  |b Budapest  |c 1955 
300 |a 100-103 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 1 No. 3-4 
520 3 |a A szerző előzetes színkompenzáció elvének bevezetését dolgozta ki színes oldatok térfogatos színátcsapásos analízisére. Az aszkorbinsav 2,6 - diklórfenolindofenolos meghatározása szín es növényi kivonatokból előzetes színkompenzáció mellett ± 3 százalék hibahatáron belül végrehajtható. Der Verfasser hat für die volumetrische Farbenum schlagsanalyse farbiger Lösungen die Einführung ein es Farbkom pensationsprinzips ausgearbeitet. Die Bestimmung der Asdorbinsäure in farbigem Pflanzenmaterial mit 2,6-D ichlorphenolindophenol kannmiteiner Fehlergrenze von ± 3% durchgeführt werden. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/81667/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_03-04_100-103.pdf  |z Dokumentum-elérés