Keménycukorkák savtartalmának meghatározása konduktometriás végpont jelzés mellett
Die Verfasser titrierten den Säuregehalt von Hartzuckerln nach Entfärbung mit Aktivkohle — mit 0,01 n NaOH, unter Anwendung des Indikators Phenolphtalein. Parallel wurden auch Versuche mittels konduktometrischer Endpunktsindikation durchgeführt. Die mit den beiden Methoden erhaltenen Werte wichen si...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Kocsis Györgyné Csont Miklós Répási Gábor |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1974
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81568 |
Hasonló tételek
-
Kávészerek savtartalmának meghatározása kemilumineszcenciás indikátor jelenlétében
Szerző: Nedelkovits János
Megjelent: (1959) -
Gyümölcsök savtartalmának papírkromatográfiás vizsgálata
Szerző: Bajnok István
Megjelent: (1958) -
Stroncium hordozó leválasztási hatásfokának meghatározása
Szerző: Csont Miklós, et al.
Megjelent: (1970) -
A rozsliszttartalom meghatározása búzaliszt mellett Strohecker módszerével
Szerző: Sarudi Imre
Megjelent: (1959) -
Piroszénsavdietilészter spektrofotometriás meghatározása
Szerző: Török Gábor, et al.
Megjelent: (1961)