Glükóz és fruktóz rétegkromatográfiás meghatározása paradicsomban és paradicsom készítményekben
Die Verfasserinnen arbeiteten eine dünnschichtchromatographische Methode zur quantitativen bestimmung des Glukose- und Fruktosegehaltes von Tomaten und Tomatenprodukten aus. Als Adsorbent wurde ein mit 0,1 M Borsäurelösung imprägniertes Gieselgel-G, als Laufmittel eine Mischung von Äthylacetat-65% I...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Szárföldiné Szalma Ilona Kardos Klára |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1974
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Kromatográfia |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81565 |
Hasonló tételek
-
Tejsav képződés kinetikájának vizsgálata glükóz és fruktóz bomlásánál lúgos közegben
Szerző: Telegdy-Kováts László, et al.
Megjelent: (1969) -
Érett paradicsom pigmentjeinek rétegkromatográfiás vizsgálata
Szerző: Aczél Attila
Megjelent: (1969) -
Dioxiaceton meghatározása kozmetikai készítményekben
Szerző: Varga Károly
Megjelent: (1961) -
Szorbit meghatározása diabetikus készítményekben
Szerző: Dworschák Ernő
Megjelent: (1964) -
Káliumszorbát meghatározása sütőipari készítményekben
Szerző: Pálosiné Szánthó Vilma, et al.
Megjelent: (1978)