Káliumtartalom meghatározása élelmiszerek hamujából Cserenkov sugárzással I. a kálium meghatározás méréstechnikai feltételei színtelen oldatban /
Die Verfasser arbeiteten zur Bestimmung des Kaliums vermittels der Tscherenkov-Strahlung ein neues analytisches Verfahren aus, welches mit den bisherigen radiochemischen Verfahren verglichen genauer und einfacher ist. Sie studierten die messungstechnischen Parameter der Tscherenkov-Strahlung des Kal...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Kulcsár Ferenc Selmeci György Csernai László |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1972
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81461 |
Hasonló tételek
-
Gyümölcsszörp lé-arányának vizsgálata káliumtartalom méréssel
Szerző: Bende Ede, et al.
Megjelent: (1973) -
Tartósított élelmiszerek összes sav- és konyhasó tartalmának meghatározása közös oldatban
Szerző: Papp Margit, et al.
Megjelent: (1979) -
Élelmiszerek nitráttartalmának meghatározása különféle módszerekkel
Szerző: Varga Béláné, et al.
Megjelent: (1994) -
Egyes fokhagymatartalmú élelmiszerek hatóanyagtartalmának meghatározása
Szerző: Örsi Ferenc
Megjelent: (1976) -
Élelmiszerek kloridtartalmának merkurimetriás meghatározása potenciometriás végpontméréssel
Szerző: Dömsödi Ferenc, et al.
Megjelent: (1973)