Szintetikus szerves élelmiszer-színezékek vékonyrétegkromatográfiás vizsgálata
Die in Ungarn zur Färbung von Lebensmitteln zumeist verwendete, genehmigte synthetische organische Farbstoffe sind: Amaranth, Neucoccin, Tartrazin, Säuregelb, Indigokarmin, Brillantschwarz, sowie das für einzelne konservindüstrielle Produkte genehmigte Erythrosin. Die Verfasser geben eine zu deren I...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Rőmer Károly Szőnyi Jánosné |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1972
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Élelmiszer-színezékek |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81449 |
Hasonló tételek
-
Redukáló cukrok, szerves savak és színezékek tanulmányozása egyes ribiszkefajtáknál
Szerző: Dankanits Erzsébet
Megjelent: (1976) -
Vékonyrétegkromatográfia, mint határértékmódszer peszticidek maradványanalitikájában
Szerző: Fodorné Csorba Katalin, et al.
Megjelent: (1977) -
Búzafehérjék N-terminális (DNF-) aminosavainak vékonyrétegkromatográfiás elválasztása és meghatározása
Szerző: Varga János
Megjelent: (1967) -
A fűszerpaprika színezéktartalmának meghatározására szolgáló Benedek-féle és a vékonyrétegkromatográfiás módszer összehasonlító vizsgálata
Szerző: Harkayné Vinkler Margit
Megjelent: (1975) -
Mellékszínezékek a szintetikus élelmiszerszínezékekben
Szerző: Jeney Endre, et al.
Megjelent: (1967)