Hazai búzákból készült lisztek lipidjeinek vizsgálata I. gliceridek és zsírsavösszetételük /
Die Verfasser beschäftigten sich mit der Untersuchung der Lipide des einheimischen Weizenmehles BL 112. Die Lipide wurden mit Petroläther extrahiert. In den nach entsprechender Trennung gewonnenen Glyceriden wurden mittels Gaschromatographie die qualitativen und quantitativen Kennzahlen der Fettsäur...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Lásztity Radomir Monori Sándor Vincze Elek |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1971
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81390 |
Hasonló tételek
-
Hazai búzák lipoproteinjeinek vizsgálata I. bevezetés, purotionin előállítása magyar búzákból /
Szerző: Lásztity Radomir, et al.
Megjelent: (1969) -
Hazai lisztek precukortartalmának felmérése
Szerző: Gasztonyi Kálmán
Megjelent: (1969) -
Hamumeghatározás lisztekben és nátriumklorid-tartalmú lisztből készült termékekben alkoholos Mg-acetátos módszerrel
Szerző: Lásztity Radomir
Megjelent: (1957) -
A lisztek amilolites állapotának meghatározása Hagberg-féle készülékkel
Szerző: Molnár Erzsébet, et al.
Megjelent: (1968) -
100 éve született Telegdy Kováts László a hazai élelmiszertudomány kiemelkedő alakja
Szerző: Lásztity Radomir
Megjelent: (2003)