Hazai búzákból készült lisztek lipidjeinek vizsgálata I. gliceridek és zsírsavösszetételük /

Die Verfasser beschäftigten sich mit der Untersuchung der Lipide des einheimischen Weizenmehles BL 112. Die Lipide wurden mit Petroläther extrahiert. In den nach entsprechender Trennung gewonnenen Glyceriden wurden mittels Gaschromatographie die qualitativen und quantitativen Kennzahlen der Fettsäur...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Lásztity Radomir
Monori Sándor
Vincze Elek
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Lapkiadó Vállalat Budapest 1971
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/81390
LEADER 02258nab a2200289 i 4500
001 acta81390
005 20230915143541.0
008 230915s1971 hu o 0|| hun d
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
041 |a fre 
041 |a rus 
100 1 |a Lásztity Radomir 
245 1 0 |a Hazai búzákból készült lisztek lipidjeinek vizsgálata I.   |h [elektronikus dokumentum] :  |b gliceridek és zsírsavösszetételük /  |c  Lásztity Radomir 
260 |a Lapkiadó Vállalat  |b Budapest  |c 1971 
300 |a 20-24 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények 
520 3 |a Die Verfasser beschäftigten sich mit der Untersuchung der Lipide des einheimischen Weizenmehles BL 112. Die Lipide wurden mit Petroläther extrahiert. In den nach entsprechender Trennung gewonnenen Glyceriden wurden mittels Gaschromatographie die qualitativen und quantitativen Kennzahlen der Fettsäuren bestimmt. Mittels eines Berechnungsverfahrens wurden auch die prozentuellen Mengen der 4 Glyceridgrundtypen bestimmt. The study deals with the investigation of the lipids in the Hungarian wheat flour BL 112. Lipids were extracted by the petroleum ether method. In the glycerides adequately separated, the qualitative and quantitative data of fatty acids were established by gas chromatography. Also the percentage amounts of the four basic types of glycerides were established by calculation. Les auteurs s’occupent de-l’analyse des lipides de la farine du froment Hongrois BL 112. L’extraction des lipides s’est effectuée par la méthode ä l’éther de pétrole. Dans les glycérides séparés convenablement, on a déterminé la qualité et la quantité des acides gras. On a calculé le pourcentage des 4 types principaux de glycérides. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer 
700 0 1 |a Monori Sándor  |e aut 
700 0 1 |a Vincze Elek  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/81390/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1971_01-02_020-024.pdf  |z Dokumentum-elérés