C-vitamin gyors meghatározása élelmiszerekben rétegkromatográfiás úton I.
Der Verfasser reduzierte die Ascorbinsäure im Vitamin C-haltigen Extrakt der Lebensmittel, hernach bildete er aus der enstehenden Dehydroascorbinsäure das Osazon. Dasselbe wurde von den störenden Begleitstoffen diinnschichtchromatographisch getrennt. Die als Fliessmittel verwendete Mischung von Benz...
Elmentve itt :
Szerző: | Petró Ottóné |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1968
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Kromatográfia - módszer, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81275 |
Hasonló tételek
-
Fűszerpaprika kapszaicin-tartalmának meghatározása rétegkromatográfiás úton
Szerző: Spanyár Pál, et al.
Megjelent: (1969) -
Gyors eljárás fémek meghatározása élelmiszerekben komplexképző anyagokkal V. arzéntartalom meghatározása /
Szerző: Spanyár Pál, et al.
Megjelent: (1961) -
Biogén aminok meghatározása túlnyomásos rétegkromatográfiás módszerrel
Szerző: Kovács Ágnes, et al.
Megjelent: (1997) -
Konzerválószerek meghatározása élelmiszerekben
Szerző: Spanyár Pál
Megjelent: (1958) -
B6-vitamin meghatározása élelmiszerekben és ételekben, mikrobiológiai módszerrel
Szerző: Telegdy-Kováts Magda
Megjelent: (1965)