Borostyánkősav meghatározása gyümölcsökben
Verfasserin arbeitete eine papierchromatographische Methode zur Bestimmung des Bernsteinsäuregehaltes von Obst aus. Aus dem Methanolextrakt des Obstes wurde mit dem Laufmittel Aethylacetat-Eisessig-Wasser 3:1:1 wiederhot aufsteigend die Bernsteinsäure von den störenden Substanzen getrennt. Die Menge...
Elmentve itt :
Szerző: | W. Jurics Éva |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1968
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81256 |
Hasonló tételek
-
A gyümölcsökben található pektinbontó enzimek vizsgálatának módszertani kérdései
Szerző: Al-Himdani A., et al.
Megjelent: (1989) -
Gyümölcseink ( + )-katechin, (-)-epikatechin-tartalmának meghatározása papírkromatográfiás úton
Szerző: W. Jurics Éva
Megjelent: (1967) -
Élelmiszereink összetételének legújabb adatai XXIV. néhány oxifahéjsav típusú cserzőanyag meghatározása növényi élelmiszerekben /
Szerző: W. Jurics Éva
Megjelent: (1966) -
Egyes gyorsfagyasztott és friss zöldségfélék C-vitamintartalmának összehasonlító vizsgálata nyers és főtt állapotukban
Szerző: W. Jurics Éva
Megjelent: (1969) -
Néhány gyorsfagyasztott és friss gyümölcs C-vitamintartalmának összehasonlító vizsgálata
Szerző: W. Jurics Éva
Megjelent: (1969)