Eljárás C-vitamin tartalom meghatározására az oszazonok papírkromatográfiás elválasztása útján III. a dehidroaszkorbinsav-oszazon állandósága és izomerizációja savanyú közegben /
Verfasserin prüfte die Beständigkeit des Osazons der Dehydroascorbinsäure. Sie stellte fest, dass bei Zimmertemperatur in Säueranwesenheit nach mehrwöchentlichem Stehen 7 Isomere auf Silicagel mittels der von ihr zusammengestellten Mischung Heptan: Aethylacetat 60: 40 separiert werden können. Das Ve...
Elmentve itt :
Szerző: | Lindnerné Szotyori Katalin |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1967
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Papírkromatográfia, Kromatográfia - módszer, Élelmiszervizsgálat - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81233 |
Hasonló tételek
-
Eljárás C-vitamin-tartalom meghatározására az oszazonok papírkromatográfiás elválasztása útján II. az oszazonok papírkromatográfiás elválasztása és az aszkorbinsav mennyiségi meghatározása /
Szerző: Lindnerné Szotyori Katalin
Megjelent: (1967) -
Eljárás a C vitamin tartalom meghatározására az oszazonok papírkromatográfiás elválasztása útján I. az oszazonok képződését befolyásoló tényezők /
Szerző: Lindnerné Szotyori Katalin
Megjelent: (1967) -
Módosított eljárás А-vitamin mennyiségi meghatározására
Szerző: Géczy György
Megjelent: (1962) -
Gyors módszer széndioxid tartalom meghatározására
Szerző: Kristóf Árpád
Megjelent: (1971) -
Módosított eljárás húskészítmények keményítőtartalmának meghatározására
Szerző: Szabó András, et al.
Megjelent: (1973)