Gyümölcseink ( + )-katechin, (-)-epikatechin-tartalmának meghatározása papírkromatográfiás úton
Die Verfasserin arbeitete eine Methode zur Bestimmung des (-)-Epicatechin, ( + )-Catechingehaltes von Obst aus. Vor allem wurden die Enzyme durch ein 15 Minuten langes Kochen inaktiviert, darauf folgte die Liophilisierung, hernach eine Extraktion mit 96%-igem Aethanol. Aus dem Aethanolauszug wurden...
Elmentve itt :
Szerző: | W. Jurics Éva |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1967
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Papírkromatográfia, Kromatográfia - módszer, Élelmiszervizsgálat - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81212 |
Hasonló tételek
-
Hajfestőszerek parafeniléndiamin tartalmának meghatározása papírkromatográfiás eljárással, egészségügyi megítélés céljából
Szerző: Pintér Imre, et al.
Megjelent: (1965) -
Fűszerpaprika kapszaicin-tartalmának meghatározása rétegkromatográfiás úton
Szerző: Spanyár Pál, et al.
Megjelent: (1969) -
A lipidek papírkromatográfiás meghatározása
Szerző: Lukácsné Hágony Piroska
Megjelent: (1966) -
Borok szorbinsav tartalmának meghatározása
Szerző: Eördög László, et al.
Megjelent: (1976) -
Borostyánkősav meghatározása gyümölcsökben
Szerző: W. Jurics Éva
Megjelent: (1968)