Szójakészítménnyel gyártott húsipari termékek szójatartalmának meghatározása

A quick method suitable also for routine analytical purposes is presented by the author for the determination of the soybean content in products of the meat industry. The determination is based upon the volumetric determination of the hemicellulose content of the soybean amount added to the product....

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Szabó Edith
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Lapkiadó Vállalat Budapest 1984
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 30 No. 3-4
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/81019
LEADER 02009nab a2200277 i 4500
001 acta81019
005 20230906121142.0
008 230906s1984 hu o 0|| hun d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
041 |a fre 
041 |a rus 
100 1 |a Szabó Edith 
245 1 0 |a Szójakészítménnyel gyártott húsipari termékek szójatartalmának meghatározása  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Szabó Edith 
260 |a Lapkiadó Vállalat  |b Budapest  |c 1984 
300 |a 111-118 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 30 No. 3-4 
520 3 |a A quick method suitable also for routine analytical purposes is presented by the author for the determination of the soybean content in products of the meat industry. The determination is based upon the volumetric determination of the hemicellulose content of the soybean amount added to the product. The prerequisite of the measurement is an accurate knowledge of the soybean species applied. The results obtained by means of his method and the accuracy of measurements are presented by the author. Eine rasche, auch zur rutinanalytische Zwecke verwendbare Methode wird vom Verfasser zur Bestimmung des Sojabohnengehaltes von Produkten der Fleischindustrie vorgelegt. Die Untersuchung beruht auf die volumetrische Bestimmung des Hemizellulosegehaltes der zugegebenen Sojabohne. Zur Messung ist eine genaue Kenntnis der Art des Sojaproduktes unentbehrlich. Die mittels der Methode erhaltenen Angaben und die Genauigkeit der Messung werden vom Verfasser beschrieben. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/81019/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1984_03-04_111-118.pdf  |z Dokumentum-elérés