Effect of heat treatment on commercial grape seed oil
Két kereskedelmi szőlőmag olaj minta összehasonlító elemzésére került sor, amelyek egyikét 180 °C-on hevítették 45 percig. A sültburgonya készítésnél használatos olaj fizkai és kémiai sajátságait vizsgálták. Az egyes lipid osztályokat vékonyrétegkromatográfiával választották el. A zsírsavösszetétel...
Elmentve itt :
Szerzők: |
El-Kady Samir Nedelkovits János |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1981
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
27 No. 5-6 |
Kulcsszavak: | Élelmiszeripari technológia, Élelmiszervizsgálat, Élelmiszerkémia |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80921 |
Hasonló tételek
-
Glyceride structure of mango seed (Mangifera indica) oil
Szerző: Abd Allah M. A., et al.
Megjelent: (1975) -
Investigation of the antimicrobial effect of black cumin seed oil using staphylococcus aureus strains
Szerző: Mikulka Petra, et al.
Megjelent: (2017) -
Food safety and energetics analysis of the heat treatment of milk
Szerző: Korzenszky Péter, et al.
Megjelent: (2017) -
Some physical treatments on wheat bran for producing dietary fiber
Szerző: Tabekhia M. M., et al.
Megjelent: (1981) -
The combined effect of lemon essential oil and lemon juice as natural preservatives in apple and grape juices [abstract] /
Szerző: Putri Srie Wardani Aulia, et al.
Megjelent: (2023)