Mikotoxin vizsgálatok élelmiszerekben III. a T-2 toxin meghatározása vékonyréteg kromatográfiás módszerrel /
Von den Toxinen der Fusariumpilze wurde die Bestimmung der Verbindungen mit einem Trichotecangerüst mittels Dünnschichtchromatographie studiert. Bei dieser Arbeit wurden die Bestimmungsmöglichkeiten des T - 2 -toxins miteinander verglichen. Bei der Entwicklung mit p-Anisaldehyd wurde gefunden, dass...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Bata Árpád Lásztity Radomir |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1980
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
26 No. 6 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Kromatográfia, Mikotoxikológia |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80865 |
Hasonló tételek
-
Mikotoxin vizsgálatok élelmiszerekben II. Zearalenon (F-2 toxin) meghatározása spektrofluorométerrel /
Szerző: Bata Árpád, et al.
Megjelent: (1980) -
Mikotoxin vizsgálatok élelmiszerekben IV. patulin meghatározás kapilláris gázkromatográfiával /
Szerző: Bata Árpád, et al.
Megjelent: (1981) -
Mikotoxin vizsgálatok élelmiszerekben I. Kapilláris gázkromatográfia alkalmazási lehetősége hazai gabonák zearalenon (F-2 toxin) tartalmának meghatározására /
Szerző: Bata Árpád, et al.
Megjelent: (1980) -
Mikotoxin vizsgálatok élelmiszerekben V. Néhány fuzariotoxin párhuzamos kimutatása kapilláris gázkromatográfiával /
Szerző: Lásztity Radomir, et al.
Megjelent: (1982) -
Mikotoxin vizsgálati eredmények a hazai élelmiszerekben
Szerző: Ácsné Kovacsics Loréna, et al.
Megjelent: (2007)