Gravimetriás maceráz-aktivitás mérés
Zur Messung der Macerase-Aktivität wurde eine objektive gravimetrische Methode entwickelt, wobei der enzymatische Abbau der Pflanzengeweben durch die Gewichtsabnahme von Gewebezylindern vom genormten Typ und Mass bestimmt wird. Die Methode ist zu Rutinuntersuchungen geeignet. Die Macerasewirkung wur...
Elmentve itt :
Szerző: | Zetelakiné Horváth Kornélia |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1978
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
24 No. 3-4 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - mérés - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80774 |
Hasonló tételek
-
Műszeres módszer maceráz-aktivitás mérésére
Szerző: Zetelakiné Horváth Kornélia
Megjelent: (1978) -
Ivóvizek szulfáttartalmának módosított gravimetriás meghatározása
Szerző: Sarudi Imre, et al.
Megjelent: (1968) -
Cézium-137 szennyezettség mérés élelmiszerekben
Szerző: Szentesi György, et al.
Megjelent: (1976) -
Amiláz-aktivitás mérésére alkalmas kromogén szubsztrát előállítása
Szerző: Temesvári János, et al.
Megjelent: (1990) -
Búzafajták, őrlemények és száraztészták polifenoloxidáz-aktivitás vizsgálata
Szerző: Temesvári János
Megjelent: (1986)