Triptofántartalom meghatározása hús és húskészítményekben
Zwei Methoden wurden zur Bestimmung des in Peptidbindung anwesenden Tryptophangehaltes von 61 Mustern von Fleisch und Fleischprodukten angewendet, die Bestimmung wurde mit unhydrolysiertem Protein mittels der Reagenzien p-Dimethylaminobenzaldehyd bzw. Glyoxalsäure durchgeführt. Die mit den zwei Meth...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Rékasiné Szombati Éva Presa Caballero Orlando Mihályiné Kengyel Vilma Körmendy László |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1978
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
24 No. 1-2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80762 |
Hasonló tételek
-
Hőkezelt hús és húsfehérje-preparátumok kénhidrogén-tartalmának alakulása
Szerző: Lendvai Ildikó, et al.
Megjelent: (1973) -
Nitrit- és nitrát-tartalom meghatározása húsban és húskészítményekben
Megjelent: (1991) -
Hús és húskészítmények kötőszövettartalmának meghatározása hidroxiprolintartalmuk alapján
Szerző: Szeredy Ida
Megjelent: (1970) -
Szója- és tejfehérje készítmények proteintartalmának meghatározása automatizált enzimimmun-analitikai eljárással hőkezelt húskészítményekben
Szerző: Kerekes László
Megjelent: (1994) -
A hús pácolásánál szereplő tényezők vizsgálata
Szerző: Körmendy László, et al.
Megjelent: (1956)