Fűszerpaprika őrlemény összes festéktartalmának meghatározása Benedek-féle módszer szerint spektrofotométer felhasználásával I.

Der Gesamttgehalt an Pigmenten wurde in gemahlenem Gewürzpaprika nach der Benedekschen Methode mittels eines Spektrometers durchgeführt. Zur Bestimmung eignete sich am besten die Wellenlänge 477 nm, wobei die wichtigsten Pigmentkomponenten des Gewürzpaprikas einen Isoabsorptionspunkt aufweisen. Der...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: André László
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Lapkiadó Vállalat Budapest 1976
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 22 No. 4
Kulcsszavak:Spektrofotométer, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Fűszerpaprika
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80682
LEADER 01822nab a2200253 i 4500
001 acta80682
005 20230826105906.0
008 230825s1976 hu o 0|| hun d
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
041 |a rus 
100 1 |a André László 
245 1 0 |a Fűszerpaprika őrlemény összes festéktartalmának meghatározása Benedek-féle módszer szerint spektrofotométer felhasználásával I.  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  André László 
260 |a Lapkiadó Vállalat  |b Budapest  |c 1976 
300 |a 229-234 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 22 No. 4 
520 3 |a Der Gesamttgehalt an Pigmenten wurde in gemahlenem Gewürzpaprika nach der Benedekschen Methode mittels eines Spektrometers durchgeführt. Zur Bestimmung eignete sich am besten die Wellenlänge 477 nm, wobei die wichtigsten Pigmentkomponenten des Gewürzpaprikas einen Isoabsorptionspunkt aufweisen. Der Gesamtgehalt an Pigmenten wird unverändert als Capsanthin angegeben. Total pigment contents of powdered paprika samples were determined by the Benedek metod, with the use of a spectrophotometer. The wavelength 447 nm at which the pigment components of importance of powdered paprika exhibit an isoabsorption point proved to be the most suitable for the determination. Total pigment contents are then given as capsanthin as usual. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Spektrofotométer, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Fűszerpaprika 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/80682/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1976_04_229-234.pdf  |z Dokumentum-elérés