Oxalátos leválasztással kombinált komplexometriás módszer különböző eredetű minták kalcium-tartalmának meghatározására
Der Calciumgehalt von Aschen von Lebensmittelmustern pflanzlichen und tierischen Ursprungs wurde mittels einer mit Fällung durch Oxalat kombinierten komplexometrischen Methode bestimmt. Bei der Komplexometrischen Titration wurde eine EDTA-LÖSUNG als Messlösung, Phthaleinpurpur als Indikator, und TEA...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Borusné Böszörményi Nóra Kovács József |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1976
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
22 No. 1-2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80656 |
Hasonló tételek
-
A tej kalcium tartalmának komplexometriás meghatározása
Szerző: Sarudi Imre
Megjelent: (1966) -
A kalcium meghatározása módosított komplexometriás eljárással csont és tej hamuból
Szerző: Borusné Böszörményi Nóra
Megjelent: (1974) -
Új módszer sörök és üdítőitalok széndioxid tartalmának meghatározására
Szerző: Szabó András, et al.
Megjelent: (1973) -
Pálinkák réztartalmának komplexometriás meghatározása
Szerző: Sarudi Imre
Megjelent: (1966) -
A kalcium és a kálium lángspektroszkópiás meghatározása növényi és állati eredetű minták hamujában
Szerző: Sarudi Imre, et al.
Megjelent: (1982)