Műtrágyázás hatása őszi búzafajták terméshozamára, sütőipari és egyes beltartalmi tulajdonságaira
Vizsgálták és értékelték két õszi búzafajta terméshozamának, valamint sütõipari és egyes beltartalmi tényezõinek alakulását eltérõ adagolású P, K, N mûtrágya kezelések függvényében. A P, K belépése megbízhatóan növelte a termés hektáronkénti mennyiségét. Az N mûtrágyázás javította a beltartalmi tula...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Tanács Lajos Gerő László Kovács Krisztina |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
1993
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
39 No. 3 |
Kulcsszavak: | Műtrágyázás hatása, Trágyázás - növénytermesztés, Búzatermesztés |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80477 |
Hasonló tételek
-
Herbicid kezelések hatnak-e az őszi búzafajták fehérje tartalmára és sütőipari tulajdonságaira?
Szerző: Matuz János, et al.
Megjelent: (1994) -
Kávéfőzési paraméterek hatása kávéitalok beltartalmi és érzékszervi tulajdonságaira
Szerző: Futó Barbara Anna
Megjelent: (2023) -
Őszi búzafajták alveográfos minősítésének jelentősége aszályos, csapadékos és átlagos időjárási körülmények között
Szerző: Tóth Árpád, et al.
Megjelent: (2007) -
Különböző búzafajták proteázaktivitásának változása kevert műtrágyázás hatására
Szerző: Czakó Mihály
Megjelent: (1980) -
Különböző tulajdonságú mákőrlemények hatása a fehér csokoládé reológiai tulajdonságaira
Szerző: Zay Katalin, et al.
Megjelent: (2018)