Élelmiszerek egyes rost-frakcióinak vizsgálata
A szerzők kereskedelmi forgalomból származó egyes zöldségfélék és almafajták vízoldhatatlan rost-frakcióit (cellulóz, hemicellulóz, lignin) határozták meg Tecator Fibertec System I. típusú svéd gyártmányú készüléken. The water insoluble fiber fractions (cellulose, hemicellulose, lignin) were determi...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Tekes Lajosné Gergely Anna Milotay Györgyné |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
1992
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
38 No. 1 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80412 |
Hasonló tételek
-
TECATOR Fibertec System I. készülék alkalmazása élelmiszerek rosttartalmának meghatározására
Szerző: Tekes Lajosné, et al.
Megjelent: (1989) -
Közétkeztetésből származó étrendek rost összetevőinek vizsgálata
Szerző: Tekes Lajosné, et al.
Megjelent: (1985) -
Növény eredetű élelmiszerek rostanyagának összetevői
Szerző: Válas Györgyné, et al.
Megjelent: (1986) -
Növényi eredetű élelmi anyagok és élelmiszerek nyers rost és diétás rost tartalmának összehasonlító vizsgálata II.
Szerző: Horváthné Mosonyi Magda, et al.
Megjelent: (1981) -
Különböző kávéminták frakcióinak komparatív analízise [absztrakt] /
Szerző: Lemmer Balázs, et al.
Megjelent: (2023)