Hús és húskészítmények szénhidrát-, nitrát- és fehérjetartalmának meghatározása spektroszkópiás eljárásokkal

A szerzők három, a húsipari minőségellenőrző gyakorlatban jól alkalmazható spektrofotométeres eljárás kidolgozását ismertetik. A szénhidráttartalom meghatározására redukáló cukroknál a trifenil-tetrazólium-kloridos, nem redukáló cukroknál a tiobarbitursavas eljárást javasolják. Hústermékek nitráttar...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Czeglédi-Jankó Gézáné
Éliás Ida
Nagy Edit
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Amicus Kiadó Budapest 1990
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 36 No. 4
Kulcsszavak:Spektroszkópia, Élelmiszervizsgálat - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Húsipar
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80368

Hasonló tételek