Hús és húskészítmények szénhidrát-, nitrát- és fehérjetartalmának meghatározása spektroszkópiás eljárásokkal
A szerzők három, a húsipari minőségellenőrző gyakorlatban jól alkalmazható spektrofotométeres eljárás kidolgozását ismertetik. A szénhidráttartalom meghatározására redukáló cukroknál a trifenil-tetrazólium-kloridos, nem redukáló cukroknál a tiobarbitursavas eljárást javasolják. Hústermékek nitráttar...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Czeglédi-Jankó Gézáné Éliás Ida Nagy Edit |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Amicus Kiadó
Budapest
1990
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
36 No. 4 |
Kulcsszavak: | Spektroszkópia, Élelmiszervizsgálat - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Húsipar |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80368 |
Hasonló tételek
-
Hús és húskészítmények kötőszövettartalmának meghatározása hidroxiprolintartalmuk alapján
Szerző: Szeredy Ida
Megjelent: (1970) -
Húskészítmények kötőszöveti fehérjetartalmának vizsgálata
Szerző: Ojtózy Kristófné
Megjelent: (1970) -
Új módszer húskészítmények fehérjetartalmának meghatározására
Szerző: Kovácsné Márton Piroska
Megjelent: (1966) -
Húskészítmények nitrittartalmának meghatározása gyors módszerrel
Szerző: Ojtózy Kristófné, et al.
Megjelent: (1962) -
Triptofántartalom meghatározása hús és húskészítményekben
Szerző: Rékasiné Szombati Éva, et al.
Megjelent: (1978)