A NIT/NIR spektroszkópai alkalmazása az élelmiszerminősítésben
A közlemény bemutatja a NIR/NIT technika méréstechnikai alapjait, áttekintést ad analitikai alkalmazási lehetőségeiről, összehasonlítja pontosság és reprodukálhatóság szempontjából más analitikai módszerekkel. A szerzők ismertetik húsipari gyártási folyamat során a gyártásközi fehéije-, zsír-, vízta...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Váradi Mária Tóth Árpád |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Amicus Kiadó
Budapest
1990
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
36 No. 4 |
Kulcsszavak: | Spektroszkópia, Élelmiszervizsgálat - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80367 |
Hasonló tételek
-
Ömlesztett sajtok elemzése NIR és NIT módszerrel
Szerző: Örsi Ferenc, et al.
Megjelent: (1994) -
Kávéminták eredetazonosítása FT-NIR-eljárással
Szerző: Jesztl Brigitta, et al.
Megjelent: (2019) -
FT-NIR origin identification of coffee samples
Szerző: Jesztl Brigitta, et al.
Megjelent: (2019) -
Tapasztalatok búza nedvesség- és fehérjetartalmának NIR módszerrel történő mérésénél
Szerző: Barabás Béla
Megjelent: (1995) -
Pörkölt kávé nedvesség- és olajtartalmának közeli infravörös reflexiós (NIR) spektroszkópia meghatározása INFRAPID 31 készülékkel
Szerző: Kemény Gábor, et al.
Megjelent: (1982)