Amiláz-aktivitás mérésére alkalmas kromogén szubsztrát előállítása
Az amiláz-aktivitás mérésére alkalmas színes keményítő szubsztrátumot állítottak elő. Epiklorhidrin vegyülettel a keményítő molekula térhálósított, laza szerkezetét alakították ki és az aktivált keményítőhöz kovalens kötéssel „Cibacron kék” színezéket kapcsoltak. A módosított keményítőt foszfát-puff...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Temesvári János Hoschke Ágoston |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Amicus Kiadó
Budapest
1990
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
36 No. 3 |
Kulcsszavak: | Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80358 |
Hasonló tételek
-
Műszeres módszer maceráz-aktivitás mérésére
Szerző: Zetelakiné Horváth Kornélia
Megjelent: (1978) -
A búza amiláz-aktivitásának mérése színezett keményítő származékkal
Szerző: Párkányné Gyárfás Anna, et al.
Megjelent: (1979) -
Howard-vizsgálatra alkalmas, állandósított paradicsompüré-készítmények előállítása
Szerző: Fábri Ilona, et al.
Megjelent: (1957) -
Búzafajták, őrlemények és száraztészták polifenoloxidáz-aktivitás vizsgálata
Szerző: Temesvári János
Megjelent: (1986) -
Glükóztartalom enzimes meghatározása kísérleti mintákban
Szerző: Temesvári János, et al.
Megjelent: (1997)