Aktivációs analízis az élelmiszeranalitikában VII. Vanádiummeghatározás INAA módszerrel növényi mintákban /
A vanádium-meghatározás alapja az 5lV/n, y/52V magreakció. Az 52V izotóp felezési ideje 3,76 perc, jellemző y-energiája 1,4342 MeV. A mintákat 10 másodpercig 2,5 • 1013 n-cm _2s_1 termikus neutronfluxusban aktiválták, mérésre 1,61 keV energiafelbontású Ge(Li) detektor szolgált. A kvantitatív meghatá...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Szabó S. András Heydorn Kaj Damsgaard Else |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
1989
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
35 No. 1 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80317 |
Hasonló tételek
-
Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában X. gamma-aktivációs analízis /
Szerző: Szabó S. András
Megjelent: (1993) -
Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában
Szerző: Szabó András, et al.
Megjelent: (1977) -
Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában II.
Szerző: Szabó András, et al.
Megjelent: (1979) -
Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában IV.
Szerző: Szabó S. András, et al.
Megjelent: (1982) -
Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában III.
Szerző: Szabó S. András, et al.
Megjelent: (1982)