Takarmányok és élelmiszerek cisztintartalmának meghatározása cisztein formában a redukció mint a cisztinmeghatározás hibaforrása /

A merkapto-etán-szulfonsavval (MES —OH) végzett fehérjehidrolíziskor a cisztintartalmat nem lehet meghatározni a cisztin ciszteinné történő redukciója és a cisztein és a MES —OH szulfhidril csoportja között feltételezhetően létrejövő tioéter kötés miatt. A MES —OH hatására keletkezett cisztein az io...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Csapó János
Csapóné Kiss Zsuzsanna
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat Budapest 1986
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 32 No. 4
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80231

Hasonló tételek