Takarmányok és élelmiszerek cisztintartalmának meghatározása cisztein formában a redukció mint a cisztinmeghatározás hibaforrása /
A merkapto-etán-szulfonsavval (MES —OH) végzett fehérjehidrolíziskor a cisztintartalmat nem lehet meghatározni a cisztin ciszteinné történő redukciója és a cisztein és a MES —OH szulfhidril csoportja között feltételezhetően létrejövő tioéter kötés miatt. A MES —OH hatására keletkezett cisztein az io...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Csapó János Csapóné Kiss Zsuzsanna |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat
Budapest
1986
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
32 No. 4 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80231 |
Hasonló tételek
-
Gyors módszer élelmiszerek és takarmányok cisztintartalmának meghatározására ioncserés oszlopkromatográfiával
Szerző: Csapó János
Megjelent: (1982) -
Takarmányok és élelmiszerek triptofántartalmának meghatározása fotometriásan és ioncserés oszlopkromatográfiával
Szerző: Csapó János, et al.
Megjelent: (1986) -
Takarmányok és élelmiszerek aminosav összetételének meghatározása különböző fehérje hidrolízis módszerekkel
Szerző: Csapó János
Megjelent: (1983) -
Élelmiszerek és takarmányok D-aminosav tartalma III. jelentőségük, meghatározásuk és fiziológiai hatásuk a szakirodalom alapján /
Szerző: Csapó János, et al.
Megjelent: (1994) -
Élelmiszerek és takarmányok D-aminosav tartalma II. az aminosav enantiomerek szétválasztása és meghatározása OPA/TATG származékképzés után /
Szerző: Folestad Staffan, et al.
Megjelent: (1994)