Élelmiszerek minőségalakulása 1985-ben a hatósági élelmiszer-minőségellenőrzés megállapításai alapján

A szerző az Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomások hatósági élelmiszer-minőségellenőrző tevékenysége adatainak és megállapításainak felhasználásával értékelte és szakágazatonként, illetve termékcsoportonként elemezte a Magyarországon 1985-ben előállított élelmiszerek minőségalakulását....

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Molnár Pál
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat Budapest 1986
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 32 No. 2
Kulcsszavak:Élelmiszeripar - minőségellenőrzés, Élelmiszerellenőrzés - hatósági - 1985, Élelmiszerbiztonság
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80215
LEADER 02900nab a2200265 i 4500
001 acta80215
005 20230826105210.0
008 230821s1986 hu o 0|| hun d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
041 |a rus 
100 1 |a Molnár Pál 
245 1 0 |a Élelmiszerek minőségalakulása 1985-ben a hatósági élelmiszer-minőségellenőrzés megállapításai alapján  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Molnár Pál 
260 |a Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat  |b Budapest  |c 1986 
300 |a 50-102 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 32 No. 2 
520 3 |a A szerző az Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomások hatósági élelmiszer-minőségellenőrző tevékenysége adatainak és megállapításainak felhasználásával értékelte és szakágazatonként, illetve termékcsoportonként elemezte a Magyarországon 1985-ben előállított élelmiszerek minőségalakulását. A vizsgált élelmiszerek minősége jó színvonalon állandósult. A gyártmányfejlesztő tevékenység több új termékkel bővítette a választékot. A hatósági élelmiszer-minőségellenőrzés vizsgálataival, ellenőrzéseivel és intézkedéseivel hozzájárult a magyar élelmiszerelőállítás elért színvonalához. Quality trend of food produced in Hungary in 1985 was evaluated and analysed by branches and product groups using the data and statements got by official food quality control activities of Veterinary and Food Control Stations. The quality of examined foods settled on a good level. Product developing activity widened the choice with several new products. With its examinations, controls and measures the official food quality control attributed to the quality level reached by the Hungarian food production. Unter Anwendung der Daten und Feststellungen der ungarischen amtlichen Lebensmittelüberwachung wird die Qualitätsentwicklung der im Jahre 1985 in Ungarn hergestellten Lebensmittel je Industriezweig und Erzeugnisgruppe bewertet und analysiert. Die Qualität der untersuchten Lebensmittel hat sich auf einem guten Niveau stabilisiert. Durch die erfolgreiche Erzeugnisentwicklung wurde das Sortiment mit mehreren neuen Produkten bereichert. Die ungarische amtliche Lebensmittelüberwachung hat mit ihren Untersuchungen, Kontrollen und Maßnahmen zum erreichten Niveau der Lebensmittelherstellung in Ungarn aktiv beigetragen. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszeripar - minőségellenőrzés, Élelmiszerellenőrzés - hatósági - 1985, Élelmiszerbiztonság 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/80215/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1986_02_050-102.pdf  |z Dokumentum-elérés