Búzafajták, őrlemények és száraztészták polifenoloxidáz-aktivitás vizsgálata
Szerző a búza és búzatermékek polifenoloxidáz (PPO) aktivitásának mérése során vizsgálta az enzimreakció optimális körülményeit a reakcióelegyben, a szubsztrátum koncentrációt, a pH-t és a hőmérsékletet. A módszer alkalmasnak bizonyult a tavaszi és az őszi búzafajták, durumbúzából készült száraztész...
Elmentve itt :
Szerző: | Temesvári János |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat
Budapest
1986
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
32 No. 1 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80212 |
Hasonló tételek
-
Száraztészták Staphylococcus fertőzöttsége
Szerző: Vámos Gyula
Megjelent: (1969) -
Fűszerpaprika őrlemények vastartalmának vizsgálata spektrofotometriás módszerrel
Szerző: Horváth György, et al.
Megjelent: (1975) -
Polifenoloxidáz-inhibitorok hatása az alma enzimes barnulására
Szerző: Gajzágó Ildikó, et al.
Megjelent: (1981) -
Eljárás száraztészták-, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitinfoszforsav-tartalmának meghatározására
Szerző: Bachler István
Megjelent: (1955) -
Amiláz-aktivitás mérésére alkalmas kromogén szubsztrát előállítása
Szerző: Temesvári János, et al.
Megjelent: (1990)