Különböző állatfajok májának megkülönböztetése ásványi összetétel alapján
Sertés-, marha-, juh- és kecskemáj ásványi összetételének jellemzésére adatbázist hoztak létre, majd értékelésükre alakfelismerõ módszereket alkalmaztak. A kapott statisztikai jellemzõk szerint a vizsgált állatfajok mája ásványi komponenseik alapján jól megkülönböztethetõ egymástól. Database for min...
Elmentve itt :
Szerzők: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Q & M Kft.
Budapest
1997
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
43 No. 2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79929 |
LEADER | 02047nab a2200277 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | acta79929 | ||
005 | 20230826091909.0 | ||
008 | 230725s1997 hu o 0|| hun d | ||
022 | |a 0422-9576 | ||
040 | |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hun | ||
041 | |a eng | ||
041 | |a ger | ||
100 | 1 | |a Örsi Ferenc | |
245 | 1 | 0 | |a Különböző állatfajok májának megkülönböztetése ásványi összetétel alapján |h [elektronikus dokumentum] / |c Örsi Ferenc |
260 | |a Q & M Kft. |b Budapest |c 1997 | ||
300 | |a 112-121 | ||
490 | 0 | |a Élelmiszervizsgálati közlemények |v 43 No. 2 | |
520 | 3 | |a Sertés-, marha-, juh- és kecskemáj ásványi összetételének jellemzésére adatbázist hoztak létre, majd értékelésükre alakfelismerõ módszereket alkalmaztak. A kapott statisztikai jellemzõk szerint a vizsgált állatfajok mája ásványi komponenseik alapján jól megkülönböztethetõ egymástól. Database for mineral composition of pig, cattle, sheep and goat liver has been developed and evaluated by pattern recognition methods. Using the statistical characteristics the liver of the various animal species could be well differentiated on the basis of the mineral composition data. Es wurde eine Database für die mineralische Zusammensetzung der Leber von Schweinen, Rindern, Schafen und Ziegen errichtet und für ihre statistische Bewertung Bilderkennungsmethoden („Pattern Recognition”) eingesetzt. Nach den erhaltenen statistischen Kennzahlen konnte die Leber der untersuchten Tierarten auf der Grundlage der Mineralkomponenten gut unterschieden werden. | |
650 | 4 | |a Műszaki és technológiai tudományok | |
650 | 4 | |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák | |
650 | 4 | |a Élelmiszer és italfélék | |
695 | |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer | ||
700 | 0 | 1 | |a Sarudi Imre |e aut |
700 | 0 | 1 | |a Lassú Istvánné |e aut |
856 | 4 | 0 | |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/79929/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1997_02_112-121.pdf |z Dokumentum-elérés |