Különböző állatfajok májának megkülönböztetése ásványi összetétel alapján

Sertés-, marha-, juh- és kecskemáj ásványi összetételének jellemzésére adatbázist hoztak létre, majd értékelésükre alakfelismerõ módszereket alkalmaztak. A kapott statisztikai jellemzõk szerint a vizsgált állatfajok mája ásványi komponenseik alapján jól megkülönböztethetõ egymástól. Database for min...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Örsi Ferenc
Sarudi Imre
Lassú Istvánné
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Q & M Kft. Budapest 1997
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 43 No. 2
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79929
LEADER 02047nab a2200277 i 4500
001 acta79929
005 20230826091909.0
008 230725s1997 hu o 0|| hun d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
100 1 |a Örsi Ferenc 
245 1 0 |a Különböző állatfajok májának megkülönböztetése ásványi összetétel alapján  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Örsi Ferenc 
260 |a Q & M Kft.  |b Budapest  |c 1997 
300 |a 112-121 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 43 No. 2 
520 3 |a Sertés-, marha-, juh- és kecskemáj ásványi összetételének jellemzésére adatbázist hoztak létre, majd értékelésükre alakfelismerõ módszereket alkalmaztak. A kapott statisztikai jellemzõk szerint a vizsgált állatfajok mája ásványi komponenseik alapján jól megkülönböztethetõ egymástól. Database for mineral composition of pig, cattle, sheep and goat liver has been developed and evaluated by pattern recognition methods. Using the statistical characteristics the liver of the various animal species could be well differentiated on the basis of the mineral composition data. Es wurde eine Database für die mineralische Zusammensetzung der Leber von Schweinen, Rindern, Schafen und Ziegen errichtet und für ihre statistische Bewertung Bilderkennungsmethoden („Pattern Recognition”) eingesetzt. Nach den erhaltenen statistischen Kennzahlen konnte die Leber der untersuchten Tierarten auf der Grundlage der Mineralkomponenten gut unterschieden werden. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer 
700 0 1 |a Sarudi Imre  |e aut 
700 0 1 |a Lassú Istvánné  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/79929/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1997_02_112-121.pdf  |z Dokumentum-elérés