Immunanalitikai módszerek a gliadin, mint búza allergén kimutatására
Hazánkban a tej, tojás és szója után a gabonafehérjék okoznak leggyakrabban allergiás megbetegedéseket. A vizsgálatok célkitűzése arra irányult, hogy a kereskedelmi forgalomban lévő, illetve laboratóriumi fejlesztés alatt álló immunanalitikai módszerek mennyire specifikusan ismerik fel a búza egyik...
Elmentve itt :
Szerző: | Márta Dóra |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Q & M Kft.
Budapest
2007
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
53 No. 3 |
Kulcsszavak: | Allergia - táplálkozás, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia, Élelmiszerkémia |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79791 |
Hasonló tételek
-
Új módszer szójaliszt kimutatására a búza- és rozsliszt mellett
Szerző: Lásztity Radomir
Megjelent: (1956) -
Gliadin enzimes hidrolízise és a hidrolízistermékek elválasztása
Szerző: Nedelkovits János, et al.
Megjelent: (1970) -
A búzaliszt gliadin tartalmának vizsgálata ELISA módszerrel
Szerző: Aubrecht Erzsébet, et al.
Megjelent: (1992) -
A gliadin gélkromatográfiás frakcionálásának néhány újabb eredménye
Szerző: Varga János
Megjelent: (1973) -
Új élelmiszerek allergén kockázatai
Szerző: Maczó Anita
Megjelent: (2017)