Az élelmiszerfizikai vizsgálatok jelentősége az élelmiszerek minősítésében
A cikk rámutat az élelmiszerfizika néhány olyan területére, amelyek jól alkalmazhatók az élelmiszerminősítésben. Ezek a következők: roncsolásmentes, optikai, akusztikai és bioelektromos méréstechnikák, reometriai eljárások, magfizikai módszerek, termikus és elektrometriai méréstechnikák, mágneses vi...
Elmentve itt :
Szerzők: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Q & M Kft.
Budapest
2009
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
55 No. 3 |
Kulcsszavak: | Élelmiszerfizika |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79711 |
LEADER | 01681nab a2200253 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | acta79711 | ||
005 | 20230826084636.0 | ||
008 | 230720s2009 hu o 0|| hun d | ||
022 | |a 0422-9576 | ||
040 | |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hun | ||
041 | |a eng | ||
100 | 1 | |a Szabó S. András | |
245 | 1 | 3 | |a Az élelmiszerfizikai vizsgálatok jelentősége az élelmiszerek minősítésében |h [elektronikus dokumentum] / |c Szabó S. András |
260 | |a Q & M Kft. |b Budapest |c 2009 | ||
300 | |a 166-169 | ||
490 | 0 | |a Élelmiszervizsgálati közlemények |v 55 No. 3 | |
520 | 3 | |a A cikk rámutat az élelmiszerfizika néhány olyan területére, amelyek jól alkalmazhatók az élelmiszerminősítésben. Ezek a következők: roncsolásmentes, optikai, akusztikai és bioelektromos méréstechnikák, reometriai eljárások, magfizikai módszerek, termikus és elektrometriai méréstechnikák, mágneses vizsgálati módszerek, radiometriai és mikrobiológiai jellegé vizsgálatok. The article deals with some topics of food physics, which can be applied in qualification of food. These fields are the following: nondestructive, optical, acoustical and bioelectrical techniques, rheometrical methods, nuclear techniques, thermical and electrometrical methods, radiometrical and microbiological investigations. | |
650 | 4 | |a Műszaki és technológiai tudományok | |
650 | 4 | |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák | |
650 | 4 | |a Élelmiszer és italfélék | |
695 | |a Élelmiszerfizika | ||
700 | 0 | 1 | |a László Péter |e aut |
856 | 4 | 0 | |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/79711/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2009_03_166-169.pdf |z Dokumentum-elérés |