Az élelmiszerfizikai vizsgálatok jelentősége az élelmiszerek minősítésében

A cikk rámutat az élelmiszerfizika néhány olyan területére, amelyek jól alkalmazhatók az élelmiszerminősítésben. Ezek a következők: roncsolásmentes, optikai, akusztikai és bioelektromos méréstechnikák, reometriai eljárások, magfizikai módszerek, termikus és elektrometriai méréstechnikák, mágneses vi...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Szabó S. András
László Péter
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Q & M Kft. Budapest 2009
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 55 No. 3
Kulcsszavak:Élelmiszerfizika
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79711
LEADER 01681nab a2200253 i 4500
001 acta79711
005 20230826084636.0
008 230720s2009 hu o 0|| hun d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
100 1 |a Szabó S. András 
245 1 3 |a Az élelmiszerfizikai vizsgálatok jelentősége az élelmiszerek minősítésében  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Szabó S. András 
260 |a Q & M Kft.  |b Budapest  |c 2009 
300 |a 166-169 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 55 No. 3 
520 3 |a A cikk rámutat az élelmiszerfizika néhány olyan területére, amelyek jól alkalmazhatók az élelmiszerminősítésben. Ezek a következők: roncsolásmentes, optikai, akusztikai és bioelektromos méréstechnikák, reometriai eljárások, magfizikai módszerek, termikus és elektrometriai méréstechnikák, mágneses vizsgálati módszerek, radiometriai és mikrobiológiai jellegé vizsgálatok. The article deals with some topics of food physics, which can be applied in qualification of food. These fields are the following: nondestructive, optical, acoustical and bioelectrical techniques, rheometrical methods, nuclear techniques, thermical and electrometrical methods, radiometrical and microbiological investigations. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszerfizika 
700 0 1 |a László Péter  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/79711/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2009_03_166-169.pdf  |z Dokumentum-elérés