Búza szemkeménységének meghatározása magmérő eljárásokkal = Determination of wheat grain hardness by different kernel measurement techniques

A szemkeménység a búzák egyik igen fontos paramétere. A szemkeménység morfológiai szinten a keményítőszemcsék és a fehérjemátrix közötti adhézió mértékének függvénye. A keletkező őrlemény és az endospermium szerkezete közötti összefüggést már régóta vizsgálják. A jelen kísérletekben a búza szemkemén...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Szabó P. Balázs
Véha Antal
Gyimes Ernő
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. Budapest 2014
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 60 No. 4
Kulcsszavak:Élelmiszerkémia - módszer, Élelmiszervizsgálat - búza
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79638

Hasonló tételek