Búza szemkeménységének meghatározása magmérő eljárásokkal = Determination of wheat grain hardness by different kernel measurement techniques
A szemkeménység a búzák egyik igen fontos paramétere. A szemkeménység morfológiai szinten a keményítőszemcsék és a fehérjemátrix közötti adhézió mértékének függvénye. A keletkező őrlemény és az endospermium szerkezete közötti összefüggést már régóta vizsgálják. A jelen kísérletekben a búza szemkemén...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Szabó P. Balázs Véha Antal Gyimes Ernő |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2014
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
60 No. 4 |
Kulcsszavak: | Élelmiszerkémia - módszer, Élelmiszervizsgálat - búza |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79638 |
Hasonló tételek
-
Measuring the wheat kernel hardness
Szerző: P. Szabó Balázs, et al.
Megjelent: (2007) -
Different methods for determining kernel hardness
Szerző: P. Szabó Balázs, et al.
Megjelent: (2005) -
Two Methods to Determine the Kernel Hardness of Hungarian Winter Wheat Varieties
Szerző: Véha Antal, et al.
Megjelent: (2015) -
Flour quality and wheat kernel hardness connection
Szerző: Véha Antal, et al.
Megjelent: (2008) -
Flour Quality and Kernel Hardness Connection in Winter Wheat, Alimentaria
Szerző: Szabó P. Balázs, et al.
Megjelent: (2016)