Taurintartalom meghatározása energiaitalokban és étrendkiegészítőkben HPLC-MS/MSműszerkapcsolással = Determination of the taurine content of energy drinks and dietary supplements using HPLC-MS/MS
Napjainkban a kevés alvásnak, a rohanó életmódnak, a sok stressznek és a vitaminhiánynak köszönhetően az emberek kimerültebbek és fáradtabbak. Ez is az egyik oka az energiaitalok egyre nagyobb népszerűségének. Míg kifejlesztésének kezdetén csak patikában lehetett hozzájutni kis mennyiségekben, manap...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Szilvássy Blanka Daniella Schreiberné Molnár Erzsébet Iglóváriné Molnár Mária |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2014
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
60 No. 2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszerkémia - módszer, Analitikai kémia - módszer, Élelmiszervizsgálat, Energiaital - taurin |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79620 |
Hasonló tételek
-
Folyadékkromatográfiás hármas kvadrupol rendszerű tandem tömegspektrometriás (HPLC-MS/MS) módszerek az élelmiszervizsgálatokban kihívások és előnyök = Challenges and advantages in food analysis based on high performance liquid chromatorgaphy triple quadrupole tandem mass spectrometry (HPLC-MS/MS) /
Szerző: Tölgyesi Ádám, et al.
Megjelent: (2015) -
A Validated, Rapid HPLC-ESI-MS/MS Method for the Determination of Lycopsamine
Szerző: Jedlinszki Nikoletta, et al.
Megjelent: (2015) -
HPLC-MS/MS MÓDSZER KIDOLGOZÁSA ÉS VALIDÁLÁSA LIKOPSZAMIN FARMAKOKINETIKAI VIZSGÁLATÁHOZ
Szerző: Jedlinszki Nikoletta, et al.
Megjelent: (2014) -
A validated HPLC-ESI-MS/MS method for the determination of lycopsamine in aqueous samples
Szerző: Jedlinszki Nikoletta, et al.
Megjelent: (2014) -
Módszerfejlesztés szurfaktin típusú vegyületek HPLC-MS vizsgálatára [absztrakt] /
Szerző: Bartal Attila
Megjelent: (2016)