Élelmiszeripari csomagolóanyagok biodegradálhatóságának vizsgálata laboratóriumi respirométerrel = Assay of the biodegradability of food packaging materials with laboratory respirometer
A fosszilis energiaforrások kimerülése, a növekvő energiaköltségek és az egyre kiterjedtebbé váló környezetszennyezés új kihívásokat támaszt a csomagolóanyagok előállítása során. A környezetvédelem szempontjából fontosak a biodegradálható csomagolóanyagok. Ezért már számos mérési módszer létezik a b...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Pintér Szilvia Petrik Mária Beczner Judit |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
EOQ MNB
Budapest
2012
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
58 No. 1-2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszeripar - csomagolás, Élelmiszertudomány - kutatás, Mikrobiológia, Élelmiszervizsgálat - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79563 |
Hasonló tételek
-
Structural and morphological studies of lactic acid based biodegradable modified polymer packaging materials
Szerző: Dézsi Pál Patrik, et al.
Megjelent: (2022) -
A csomagolóanyagok és a csomagolás jelentősége az élelmiszerek mikrobiológiai minőségének megőrzésében = The significance of packaging materials and packaging in preserving microbiological food quality
Szerző: Tabajdiné Pintér Veronika Hedvig
Megjelent: (2015) -
Új módszer élelmiszeripari csomagolóanyagok és fogyasztói csomagolások aroma záróképességének meghatározására
Szerző: Varsányi Iván
Megjelent: (1963) -
Food packaging
Szerző: Gyimes Ernő, et al. -
Use of whey proteins in food packaging
Szerző: Bulca Selda, et al.
Megjelent: (2022)