Nitrát- és nitrit-vegyületek jelentősége az élelmiszerekben = Nitrate and nitrite compounds in several food products
E dolgozatban néhány, fontosnak ítélhető adatot foglaltam össze vázlatosan és ismeretet élelmiszereink nitrit- és nitrát-tartalmáról és azok toxikológiai jellemzőiről. A nitrát-redukció révén keletkező nitritek és a nitritek aminokkal lezajló reakciójából keletkező termékek – a nitrózaminok – élelmi...
Elmentve itt :
Szerző: | Szigeti Tamás János |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Q & M Kft.
Budapest
2010
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
56 No. 4 |
Kulcsszavak: | Élelmiszerbiztonság |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79534 |
Hasonló tételek
-
Nitrate and nitrite contents in Cuban beer
Szerző: Roché Miguel O. Garcia, et al.
Megjelent: (1981) -
Nitrit- és nitrát-tartalom meghatározása húsban és húskészítményekben
Megjelent: (1991) -
Polarográfiás eljárás páclevek nitrit és nitrát tartalmának meghatározására
Szerző: Spanyár Pál, et al.
Megjelent: (1956) -
Hazai zöldségfélék és bébiételek nitrát és nitrit tartalmának vizsgálata
Szerző: Domoki János, et al.
Megjelent: (1976) -
Egyszerű eljárás aszkorbinsav vegyületek és nitrit sók egymás melletti meghatározására
Szerző: Spanyár Pál, et al.
Megjelent: (1968)