Az A- és E-vitaminok szabvány szerinti HPLC-meghatározási módszerének felülvizsgálata = Review of the HPLC determination method for the vitamin A and E according to the standard
A zsírban oldódó vitaminoknak zsíros élelmiszermintában történő meghatározásánál a fordított fázisú HPLC meghatározáshoz szükség van az elszappanosításos módszerekre, amennyiben zsírban oldódó mintát kívánunk extrahálni. Ezeknél a módszereknél azonban nincs egyértelmű megállapodás a technológiai par...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Garai Lőrinc Bálint Mária Örsi Ferenc |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Q & M Kft.
Budapest
2010
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
56 No. 1 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79513 |
Hasonló tételek
-
HPLC módszer alkalmazása mézek cukorösszetételének vizsgálatára
Szerző: Földháziné Ráth Gertrúd
Megjelent: (1995) -
Válogatott példák a HPLC biotechnológiai alkalmazásáról
Megjelent: (1993) -
Mesterséges élelmiszerszínezékek intenzív folyadékkromatográfiás (HPLC) elválasztása
Szerző: Korány Kornél, et al.
Megjelent: (1987) -
Élelmiszerek vitamintartalmának meghatározása nagynyomású folyadékkromatográfiával (HPLC)
Szerző: Bognár Antal, et al.
Megjelent: (1986) -
Taurintartalom meghatározása energiaitalokban és étrendkiegészítőkben HPLC-MS/MSműszerkapcsolással = Determination of the taurine content of energy drinks and dietary supplements using HPLC-MS/MS
Szerző: Szilvássy Blanka Daniella, et al.
Megjelent: (2014)