Investigation of the antibiotic resistance of staphylococcus species isolated from foods
The presence of methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) strains in the food chain has been confirmed by several studies in the European Union, but there are only limited data available in Hungary. The objective of the present study was to investigate the antibiotic resistance of Staphyloc...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Horváth Brigitta Peles Ferenc Gasparikné Reichardt Judit Pocklán Edit Sipos Rita Erős Ágnes Petróczki Flóra Mária Szűcs Kata Dorina Albert Ervin Micsinai Adrienn |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2021
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
67 No. 2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszerbiztonság, Mikrobiológia - módszer - élelmiszeripar |
Tárgyszavak: | |
doi: | 10.52091/EVIK-2021/2-1-ENG |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79418 |
Hasonló tételek
-
Élelmiszerekből izolált staphylococcus fajok antibiotikum rezisztencia vizsgálata
Szerző: Horváth Brigitta, et al.
Megjelent: (2021) -
Száraztészták Staphylococcus fertőzöttsége
Szerző: Vámos Gyula
Megjelent: (1969) -
Correlation Between Biofilm-Formation and the Antibiotic Resistant Phenotype in Staphylococcus aureus Isolates A Laboratory-Based Study in Hungary and a Review of the Literature /
Szerző: Senobar Tahaei Seyyed Ashkan, et al.
Megjelent: (2021) -
Analysis of Romanian Bacteroides isolates for antibiotic resistance levels and the corresponding antibiotic resistance genes
Szerző: Székely Edit, et al.
Megjelent: (2015) -
Alma- és körtelé gátló hatása Staphylococcus aureusra
Szerző: Gál Ilona Emma
Megjelent: (1963)