Aquaphotomics a közeli infravörös spektroszkópia innovatív, vízközpontú alkalmazása /
Az élelmiszertudomány területén sokfelé alkalmaznak olyan indirekt módszereket az élelmiszerhamisítás detektálására, amelyekkel a mért fizikai-kémiai jellemzők korreláltatása alapján meghatározható a vizsgált minta valamely tulajdonsága. Gyors, mintaelőkészítést általában nem igénylő, roncsolásmente...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Vitális Flóra Bodor Zsanett Zaukuu John-Lewis Zinia Bázár György Kovács Zoltán |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2019
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
65 No. 4 |
Kulcsszavak: | Élelmiszerhamisítás, Élelmiszervizsgálat - módszer, Élelmiszerbiztonság, Spektroszkópia |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79308 |
Hasonló tételek
-
Aquaphotomics an innovative application of near-infrared spectroscopy focusing on water /
Szerző: Vitális Flóra, et al.
Megjelent: (2019) -
Közeli-infravörös spektroszkópia gyors és hatékony eszköz a fruktóztartalom mérésére /
Szerző: Yakubu Haruna Gado, et al.
Megjelent: (2021) -
A standardizáció lehetőségei és előnyei a közeli infravörös spektroszkópia alkalmazásában
Szerző: Sárossy Gábor, et al.
Megjelent: (2003) -
Az infravörös spektroszkópia alkalmazása nagymolekulájú zsírsavak vizsgálatára I.
Szerző: Bíró Endre, et al.
Megjelent: (1969) -
Pörkölt kávé nedvesség- és olajtartalmának közeli infravörös reflexiós (NIR) spektroszkópia meghatározása INFRAPID 31 készülékkel
Szerző: Kemény Gábor, et al.
Megjelent: (1982)