Előrelépések a gluténkimutatási és mennyiségi meghatározási módszerek fejlesztésében
A glutén élelmiszerekből történő kimutatása a cöliákiás betegek védelme érdekében elengedhetetlen, rendkívül fontos vizsgálat. Szükséges, hogy nagy figyelmet szenteljenek a biztonságos gluténmentes diétára, a gluténmentes élelmiszerek ellenőrzésére, és mindehhez egy megbízható mérési módszer álljon...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Takács Krisztina Koppányné Szabó Erika Jánosi Anna |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2018
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
64 No. 4 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - módszer, Glutén, Gluténérzékenység, Cöliákia |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79244 |
Hasonló tételek
-
Cisztein-meghatározási módszerek tanulmányozása
Szerző: Simonné Sarkadi Lívia, et al.
Megjelent: (1985) -
Széndioxid-tartalom meghatározási módszerek összehasonlítása
Szerző: Exterde Sándor
Megjelent: (1972) -
Metilalkoholtartalom meghatározási módszerek összehasonlítása finomszeszben és szeszesitalokban
Szerző: Garami Győző
Megjelent: (1958) -
Baktérium-spóraszám meghatározási eljárások
Szerző: Farkas József
Megjelent: (1971) -
Pálinkák réztartalom meghatározási módszereinek összehasonlítása
Szerző: Beke Éva, et al.
Megjelent: (1980)