The acrylamide content of our foods
It has been known since 2002 [5] that during the heat treatment production of foods that contain both carbohydrates and amino acids, acrylamide is also formed among the transformation products in a Maillard-type reaction, depending on the chemical composition of the raw materials and the temperature...
Elmentve itt :
Szerző: | Szigeti Tamás János |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2018
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
64 No. 1 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat, Élelmiszerkémia, Akrilamid, Élelmiszerbiztonság, Élelmiszeripari technológia |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79197 |
Hasonló tételek
-
Acrylamide content of commercially available capsule coffees
Szerző: Schmidt Noémi
Megjelent: (2021) -
Élelmiszerek akrilamidtartalma a monitoring vizsgálati eredmények tükrében = Acrylamide content of foods in the light of monitoring results
Szerző: Gál Veronika, et al.
Megjelent: (2010) -
Phosphates in our foods benefits and risks /
Szerző: Szeitzné Szabó Mária
Megjelent: (2018) -
Food safety assessment of the mycotoxin and pesticide residue contamination of our foods, part 2. Mycotoxins /
Szerző: Ambrus Árpád, et al.
Megjelent: (2020) -
Food safety assessment of the mycotoxin and pesticide residue contamination of our foods, part 1. pesticide residues /
Szerző: Ambrus Árpád, et al.
Megjelent: (2020)